Станишев: Кадровите промени са изцяло в правомощията на правителството

Станишев: Кадровите промени са изцяло в правомощията на правителството
Кадровите промени са изцяло в правомощията на правителството, каза лидерът на левицата Сергей Станишев. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

„Кадровите промени са изцяло в правомощията на правителството. Няма политическа чистка“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод въпроса за смените на ръководители на звена на изпълнителната власт, предаде aгенция „Фокус”.

„Има две заявени и подадени оставки – на директора на Държавен фонд „Земеделие” и от директора на Агенцията по инвестиции, на основата на които от правителството ще бъдат направени промени. В агенция „Пътна инфраструктура” е реализирана промяна, като досегашният председател на Управителния съвет остава член на съвета”, обясни Станишев.

„Част от промяната, която смятаме, че трябва да бъде реализирана, е и кадрова промяна. Дори не смятам, че правителството е достатъчно убедително в това отношение на този етап. И ние като партия имаме критики – например за агенция „Митници”.

Вярно, че г-н Танов боледуваше, но тук опира до ефективност на работата на митниците – ниска събираемост. Това важи и за други звена в изпълнителната власт, освен това има случаи на откровено политически назначения, които не са правени на професионален принцип. Там трябва да има промени”, подчерта лидерът на левицата.

„Цветан Цветанов смени всички директори на районните дирекции на вътрешните работи. Защо тези медии, които сега говорят за „политическа чистка”, тогава мълчаха”, попита Станишев.

#Сергей Станишев #БСП #Танов #критики #Съвет #земеделие #митници #ефективност #чистка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници