Соломон Паси: Башар Асад трябва да бъде отстранен

Соломон Паси: Башар Асад трябва да бъде отстранен
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Неизбежно е да бъде свален сирийският лидер", заяви пред Нова ТВ бившият външен министър и председател на Атлантическия клуб Соломон Паси.

„Истината е, че колкото по-дълго седи един диктатор на власт, толкова повече се влошава положението в страната", обясни той и продължи, че колкото повече се бави операцията в Сирия, толкова повече ще се увеличава броят на бежанци в страната.„Случаят "Сирия" е поредната битка на доброто срещу злото", каза Паси и уточни, че военните действия са насочени единствено към запазване на човешките права в страната.

Сирийците са изложени на една много сериозна заплаха, каза бившият министър. Тя е толкова сериозна, колкото бяха и косоварите преди години, посочи той и бе категоричен, че единственият изход от ситуацията е военна намеса.

Във връзка с отношенията между САЩ и Русия, Соломон Паси заяви, че Русия няма интерес да влиза в конфронтация със Сирия. „Дикторите наистина намаляват, но това не означава, че нашата поносимост към тях трябва да продължава", добави още бившият външен министър.

„Башар Асад трябва да бъде отстранен, независимо дали е използвал химическо оръжие. Той направи достатъчно безобразия", каза Паси и уточни, че управлението в Сирия е светско, но това не е причина да се толерират безобразията там.

Това, че режимът е светски, не означава, че е цивилизован, добави още президентът на Атлантическия клуб.

#Соломон Паси #Башар Асад #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници