Ватикана разкритикува диспута за война в Сирия

Ватикана разкритикува диспута за война в Сирия
Ватиканът разкритикува остро диспутът за война в Сирия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Официозът на Светия престол на Римокатолическата църква отправи сериозна критика срещу световните сили за това, че усилено се готвят за военни действия срещу Сирия, въпреки течащата в момента мисия на експерти на ООН по извършената предполагаема атака с химическо оръжие край Дамаск преди седмица.

"Тонът става все по-крещящ, а действията, предприети от ООН, като че ли са подложени на кръстосан огън", пише изданието, цитирано от АФП и БГНЕС.

"Различни участници на международната сцена, изглежда, вече не гледат на разследването като на определящ фактор, с което се налага убеждението, че вариантът за намиране на изход чрез преговори вече не съществува".

Миналата седмица постоянният представител на Ватикана в ООН монсеньор Силвано Томазиизрази съмнение във виновността на сирийското правителство за химическата атака в предградията на Дамаск.

Ватиканът е твърдо против военна намеса, под каквато и да е форма, като изтъква в подкрепа на тази си позиция опустошенията и хаоса, предизвикани от оглавената от САЩ война за свалянето на Саддам Хюсеин през 2003 г.

#Ватикана #ООН #Сирия #Саддам Хюсеин #Дамаск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници