Държавата подкрепи БФС за Евро 2020

Държавата подкрепи БФС за Евро 2020
A A+ A++ A

Премиерът на Република България Пламен Орешарски е приел в понеделник спортния министър Мариана Георгиева, и президента на БФС Борислав Михайлов, за да се обсъди кандидатурата на страната за домакин на Европейско първенство по футбол през 2020 година.

"Българската държава и правителството има категорична позиция за застане зад кандидатурата. Това е процедура, която има своите етапи. На този етап държавата заявява подкрепата си и сме в партньорство с БФС," коментира министър Георгиева в сутрешния блок на Нова телевизия, пеши Gong.

"Премиерът лично е ангажиран с този казус, и вчера имахме среща при него с президента на БФС Борислав Михайлов. Ние подкрепяме. Подкрепата е в посока изграждане на нов Национален стадион," разкри още тя.

„Държавата осъзнава, че това е огромно предизвикателство. Изграждането на нов стадион си има своите компоненти, както и подкрепата. То не задължително се измерва изцяло с държавно финансиране. На този етап не сме разчели размерите на тази отговорност, но я поемаме. Правителството смята, че на България й отива нов Национален стадион. И Евро 2020 е добро предизвикателство да се работи в тази посока."

#Пламен Орешарски #Мариана Георгиева #БФС #Борислав Михайлов #Евро 2020

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници