ОЛАФ не откри нарушения в държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“

ОЛАФ не откри нарушения в държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“
Окончателният доклад е изпратен за информация на Главна дирекция „Енергетика” на Европейската комисия. Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) не откри никакви нарушения в дейността на държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ при усвояването на средства от Европейския съюз за различните проекти на предприятието, става ясно от официално писмо на директора на дирекция „Разследвания” в ОЛАФ, Петра Кнойер, изпратено до изпълнителния директор на ДП РАО Дилян Петров, предава Фокус.

С писмото ОЛАФ информира ДП РАО, че разследването в предприятието е прекратено.

ОЛАФ извърши проверка в периода 5 - 8 март 2013 г. по информация „…за извършени нередности и евентуално двойно финансиране от ДП РАО при изпълнение на Споразумение номер 16 С за предоставяне на безвъзмездна помощ.”

Споразумението е свързано с осигуряване на средствата за заплатите на служителите на спрените от експлоатация I и II блок на АЕЦ „Козлодуй”, които бяха прехвърлени към ДП РАО.

В екипа на ОЛАФ за проверката бяха включени и експерти на Европейската банка за възстановяване и развитие, която администрира средствата от МФ „Козлодуй” за финансиране на дейностите по извеждане от експлоатация на ядрените реактори.

„Въз основа на установените факти генералният директор на ОЛАФ взе решение за приключване на разследването. Поради това, че не бяха установени доказателства за извършени измами или други нередности, накърняващи финансовите интереси на Европейския съюз, ОЛАФ не препоръчва предприемането на последващи действия”, се казва в писмото, получено в ДП РАО.

Окончателният доклад е изпратен за информация на Главна дирекция „Енергетика” на Европейската комисия.

#ОЛАФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници