Масово тровят улични кучета във варненски квартал

Масово тровят улични кучета във варненски квартал
Според лекарите, животните по всяка вероятност се убиват с антифриз, който се разпръсква по зелените площи или се сипва в храна, която се подхвърля на кучета. Снимка: razkritia.com
A A+ A++ A

Улични кучета масово са тровени във варненския кв. „Кайсиева градина”, предава „Фокус“.

Досега жителите на квартала са станали свидетели на поне 7-8 улични натровени кучета, чийто трупове хората собственоръчно изхвърлят в кофите за боклук, а други са прибрани от местния екарисаж за изгаряне.

Ветеринари в района алармират, че толкова са и натровените домашни кучета, които се разхождат по поляните и които впоследствие са починали.

Не са малко и котките, които също са били убити от отровата.

Според лекарите, животните по всяка вероятност се убиват с антифриз, който се разпръсква по зелените площи или се сипва в храна, която се подхвърля на кучета.

Родителите също са обезпокоени, защото през лятната ваканция децата могат също да пострадат от отровата, която се разпръсква в квартала. Освен това труповете на животните могат да разнесат заразата.

Неправителствените организации във Варна изразиха силно възмущение към убийствата на кучетата и в момента обмислят, какви мерки да предприемат към тази жестокост спрямо уличните животни.

#бездомни кучета #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници