Фандъкова: Провежда се процедура за възстановяване на парка при НДК

Фандъкова: Провежда се процедура за възстановяване на парка при НДК
Според Йорданка Фандъкова, се провеждат процедури за избор на изпълнител на проекта за обновяване и възстановяване на цялото парково пространство около НДК. Снимка: personi.dir.bg
A A+ A++ A

“В момента се провеждат процедурите за избор на изпълнител на проекта за обновяване и възстановяване на цялото парково пространство около НДК и след като те приключат, когато времето позволява, ще започне работата”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Витамин” на Дарик радио, предаде Агенция “Фокус”.

Кметът обясни, че проектът е одобрен за финансиране по ОП „Регионално развитие”, като има и съфинансиране от общината. Той включва цялостно обновяване на настилки, фонтани, осветление, пешеходни площи, прилежащи тротоари, както и озеленяване и изграждане на поливна система.

„Във връзка с цялостното обновление предстои да се вземе окончателно решение за съдбата на паметника при НДК след провеждане на конкурс”, допълни Фандъкова.

Столичният кмет посочи като приоритет приключването на проектите за изграждане на кръстовищата на две нива на бул. „България” и „Гешов” и това на Семинарията.

Работи се по проектите за реконструкцията на кръстовището на Лъвов мост и цялостна рехабилитация на трамвайната линия по бул. „България”. Предстои и изграждането на 12 малки вътрешноквартални улици.

„Има хора, които критикуват някои от елементите, има хора, които пък обратното – харесват това, което се получава. Когато визията на едно място се променя коренно от начина, по който сме свикнали да го виждаме, няма как да остане незабелязано. Аз се радвам, че дискусиите са за неща, които се правят и виждат, а не за несвършена работа”, допълни Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #НДК #работа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници