Проф. Константинов: Реформаторският блок и ГЕРБ нямат друг шанс освен да се обединят

Проф. Константинов: Реформаторският блок и ГЕРБ нямат друг шанс освен да се обединят
Според проф. Константинов ГЕРБ и Реформаторския блок трябва да се обединят.
A A+ A++ A

"Реформаторският блок и ГЕРБ нямат друг шанс освен да се обединят след изборите, защото са членове на ЕНП".

Това заяви в ефира на Нова телевизия в събота проф. Михаил Константинов.

„Реформаторският блок малко се разводни. Докато беше десен блок ми беше много ясен и беше моят блок. Сега с вкарването на други субекти стана нещо друго", коментира експертът и допълни: „Според мен техният потенциал е 25-30 депутати. Проблемът е, че сега като дадат листите ще се изпокарат. Моят апел е да не карат преди изборите, защото ще изгубят тези проценти".

Той посъветва ГЕРБ-2 да се откажат от намеренията си, защото в противен случай ще загубят всички пари, които вложат в проекта.

Колкото до БСП, според проф. Константинов от партията трябва да се отделят олигарсите, социалдемократите и левите комунисти и всеки да намери своето място в политическото пространство.

„БСП е абсолютен феномен в постсоциалистическото пространство на Европа. Всички бивши компартии се разпаднаха. БСП е невъзможен динозавър, останал от миналото, с шизофренно съществуване. Изключително дясно ръководство, олигархично и един ляв носталгичен електорат. Аз лично се учудвам как това е възможно и даже на няколко пъти съм бил убеден, че ще се разпаднат. Те очевидно свято помнят завета на стратега Лилов, който призова към единство и те си вярват в това нещо", коментира проф. Константинов.

Във връзка със скандалите в НЦИОМ, проф. Константинов бе категоричен, че това  била една от агенциите, която е била най-точна през годините.
„В чисто професионален план те са отлична организация. Тях ги обвиняват за други неща – дублиране на плащания, с които аз не съм запознат, но това се доказва в съда", допълни той.

#Михаил Константинов #НЦИОМ #ГЕРБ #реформаторски блок #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници