Сидеров: Никога не съм имал комплекса на нашите неодемократи

Сидеров: Никога не съм имал комплекса на нашите неодемократи
Единствено Волен Сидеров от управляващите партии почете паметта на загиналите на връх Шипка.
A A+ A++ A

„Никога не съм имал комплекса на нашите неодемократи. Голяма част от тях завършиха в Съветския съюз и след това станаха много антируски настроени. Отношенията с Русия трябва да бъдат като между баща и син, само че бащата е България. Ние сме създавали Русия като писменост, култура, вяра. Когато ме питат какво трябва да е отношението ни с Русия, аз винаги казвам – как може да ти бъде лошо отношението с нещо, което е твое дъщерно произведение".

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като изкачи връх Шипка в събота, по случай 136 години от отбраната на Шипченския проход.

Той бе единственият представител на партия, който се качи на върха, отбеляза агенция "Фокус".

Сидеров добави, че той и неговата политическа сила традиционно присъстват на места, свързани с българската национална памет, но е странно, че ги няма председателите на други парламентарно представени партии – ГЕРБ, БСП и ДПС.

„Нито Борисов, нито Станишев, нито Местан са тук за отбелязването на героизма на нашите предци. Няма ги също председателите на друг партии, които претендират да са патриотични – ВМРО, НФСБ и др. Това показва, че вдигат голям шум, когато трябва да нападнат „Атака", но когато трябва да изкачат пеша 999 стъпала като мен, за да си говорят с хората, ги няма никакви. Аз идвам тук без охрана, не бях на официалната трибуна, предпочитам да съм сред хората", каза Сидеров.

Областната администрация на Габрово не спомена името на партия „Атака" сред политическите сили, които поднесоха венци на паметника на свободата, отбеляза той. „Свикнал съм на такива номера от управляващите", заяви Сидеров.

„На Шипка нашите опълченци се биха за запазване на вярата, иначе щяхме да се кланяме на полумесеца. Срамежливото отношение към Русия в последните години е плод на лицемерие и нагаждачество към американските амбиции за геополитическо господство", добави още Сидеров.

#Волен Сидеров #Атака #ГЕРБ #БСП #ДПС #Шипка #Русия #ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници