Бушува горски пожар по границата на Испания с Португалия

Бушува горски пожар по границата на Испания с Португалия
Над 200 пожарникари са се включили с битката с огнената стихия, обхванала хълмистите райони на северозападна Испания, пише БГНЕС.
A A+ A++ A

Над 200 пожарникари са се включили с битката с огнената стихия, обхванала хълмистите райони на северозападна Испания, пише БГНЕС. Стихията наближава село Вилярдиегуа де ла Рибера, близо до границата с Португалия и е унищожила част от тукашния национален парк.

В петък около 300 души се завърнаха по домовете си, след като в четвъртък бяха евакуирани заради пожара. Националната метеорологична служба предупреждава за нови опасности от избухване на пожари в Западна Испания в петък и събота.

Заради бушуваща огнена стихия от квартал на Мадрид бяха евакуирани 40 души, 200 души трябваше да напуснат домовете си на популярния сред туристите о. Майорка.

Горските пожари са често явление в Испания при сухо и топло лято. Все пак тази година стихията е нанесла доста по-малко поражение в сравнение с миналата – до 21 юли огнената стихия е погълнала 329 500 декара, докато през същия период на 2012 г. изпепелените площи са били 1 478 540 дка.

#пожар #Испания #Португалия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници