Т. Дончев: Необходими са реформи, за да ползваме евросредствата до 2023 г.

Т. Дончев: Необходими са реформи, за да ползваме евросредствата до 2023 г.
Томислав Дончев смята, че ако България иска да ползва европейски пари през следващите години - до 2020 и дори до 2023 г., това няма как да се случи, ако тя не предвиди и не осъществи тежки реформи. Снимка: plovdivweek.com
A A+ A++ A

"Ако България иска да ползва европейски пари през следващите години - до 2020 и дори до 2023 г., това няма как да се случи, ако тя не предвиди и не осъществи тежки реформи в сектора здравеопазване, в сектора образование и в самата система за управление на средствата от ЕС”, каза депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев пред агенция "Фокус".

Става ясно, че реформите трябва да бъдат планирани на ниво детайли при старта на програмния период и трябва да бъдат задвижени до 2016 г.

“Това са т.нар. предварителни условия, които са заложени в проекта за общ регламент. Използвам случая да обърна внимание на управляващите върху този детайл и да напомня, че ако подобни реформи не бъдат планирани и не бъдат осъществени, страната ни няма да може да ползва европейски пари".

“Средствата за следващия програмен период ще бъдат над 7,1 милиарда евро, което е повече от сегашния период”, допълни Дончев.

Народният представител от ГЕРБ, който е бивш министър по управление на средствата от ЕС, коментира, че Зинаида Златанова трябва да се запознае с документите, които внася в МС, защото на 31 юли е разглеждано индикативното разпределение на средства по оперативни програми.

#Томислав Дончев #ГЕРБ #документи #средства #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници