Главен комисар Лазаров: Започват структурни промени в „Национална полиция”

Главен комисар Лазаров:  Започват структурни промени в „Национална полиция”
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни, че започват структурни промени в Главна дирекция „Национална полиция”. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„Започват структурни промени в Главна дирекция „Национална полиция” - в момента там се създават нови структури“, каза главният секретар на МВР, главен комисар Светлозар Лазаров, предаде радио "Фокус"-Пловдив.

Лазаров заяви още, че досега там е имало отдели „Криминална полиция”, „Икономическа полиция” и отдел, който разследва конвенционалната престъпност. Към настоящия момент са създадени три нови звена.

„Има отдел, който разследва престъпленията с висока степен на обществена опасност – изнудвания, отвличания, престъпления с общоопасни средства и наркоразпространение”, допълни Лазаров и уточни, че това са линиите, които са били в бившата Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП).

Създаден е нов финансов отдел, който противодейства на престъпленията, свързани с митнически измами и акциз, укриване на доходи и ДДС и пране на пари. Главен комисар Лазаров е дал срок на всички областни директори да си изчистят териториите от така наречените „криминални предприятия”. Направени са промени във финансово-кредитната система.

#Светлозар Лазаров #ГДБОП #ДДС #система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници