Взрив в центъра на София, 11 ранени (Обобщение)

Взрив в центъра на София, 11 ранени (Обобщение)
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Взрив на газови бутилки в китайски ресторант в центъра на София рани 11 души. Експлозията, изправи на нокти силите на реда и гражданите на столицата, с оглед на напрегнатата политическа обстановка в страната. Според последните данни на МВР в китайски ресторант на ъгъла на бул. "Цар Освободител" и ул. "Раковска" се е взривила газова бутилка, което е довело до взривяването на още няколко.

Общо 11 души са пострадали при инцидента, един от тях е с тежки наранявания в Пирогов. За щастие, жертви няма. Ранените са настанени за лечение в Пирогов, ИСУЛ и Военно-медицинска академия.

Експлозията стана около 19:20 ч., когато целият район от сградата на Народното събрание до Народния театър буквално се разлюля от мощен гръм.

Минути по-късно мястото бе блокирано от десетки полицейски коли, пожарни и линейки. Огледът на мястото на инцидента все още продължава. На мястото на инцидента дойдоха столичният кмет Йорданка Фандъкова и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

"Причината за взрива е газова бутилка, вследствие на което са се взривили и други газови бутилки. Осем души са пострадалите, шестима са били вътре в ресторанта, други двама са минавали по улицата", поясни министър Йовчев.

Фасадата на ресторанта е срината на пътното платно, а огромни стъкла от витрината са разпилени до отсрещния тротоар.

Заради инцидента беше спряно електричеството, впоследствие то беше пуснато. Късно вечерта приключи първоначалният оглед на местопроизшествието. Според министър Йовчев и кмета Фандъкова няма опасност за сградата и живущите наоколо, така че евакуация не се налага.

#София #взрив #ранени #център #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници