Йорданка Фандъкова: Няма опасност за живеещите в сградата

Йорданка Фандъкова: Няма опасност за живеещите в сградата
A A+ A++ A

Продължава работата по огледите от страна на полицията и пожарната. Няма опасност за живеещите в сградата. Това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод взрива в центъра на София, предаде агенция „Фокус”. Районът ще остане отцепен до утре, докато пожарната и полицията приключат своите огледи. Това е важно да се знае за гражданите, за да знаят в понеделник сутринта като преминават оттам – каза Фандъкова.

Свързали сме се с хората, които живеят в сградата, за да им предложим помощ. Повечето от апартаментите в сградата са офиси. В двата входа има общо девет или осем апартамента, в които има живущи; останалите не са обитаеми. Кметът каза, че ще назначи специална конструктивна експертиза, за да може да се даде окончателен доклад. Очакваме доклада на пожарната и на полицията, за да дадат и те резултатите от своите огледи, за да може да започне разчистването на района. 

На въпрос – дали е имало хора, които са пожелали тази нощ да си тръгнат от сградата, тя отговори, че са разговаряли с хората; сред тях е имало такива, които са си тръгнали веднага. Предложена им е била помощ. Фандъковва добави, че в сградата са останали три апартамента с хора вътре в тях, които са пожелали да останат, защото са се приготвили да пътуват и тази нощ предпочитат да си останат в апартамента. 

Възстановено е електричеството в района. Остава спряно електричеството само в тази сграда.Доста сериозни са разрушенията вътре в ресторанта, както и в сградата. От утре тепърва ще се прави проект и съответно – организация за разчистване. Засега разчистването не може да започне, посочи Фандъкова. 

Полицията продължава разследването. Най-важното, че повечето от пострадалите не са тежко ранени; има и в ИСУЛ, и в „Пирогов”, и във Военна болница настанени пострадали. В „Пирогов” един човек е настанен в шокова зала - каза Фандъкова.

#София #взрив #Фандъкова #пострадали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници