Йовчев: Няма опасност за конструкцията, хората няма да бъдат евакуирани

Йовчев: Няма опасност за конструкцията, хората няма да бъдат евакуирани
A A+ A++ A

Огледите на експертите потвърждават версията, че става въпрос за взривена газова бутилка, която е предизвикала експлозия. Мнението на експертите е, че при такъв взрив не може да се получи пожар, тъй като експлозията е отнела целия кислород. Може би е изпуснала газ една газова бутилка и е станала експлозията. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който за втори път направи изявление пред журналисти на мястото на взрива в центъра на София, предаде агенция „Фокус”.

Следва повторен оглед и оттам-нататък ще се прецени какво точно се е случило. Няма опасност за сградата и за живущите хора, каза министър Цветлин Йовчев.

Изнесени са газовите бутилки. Колегите проверяват дали въпреки всичко не е останало още нещо. Няма опасност за конструкцията на сградата. Хората няма да бъдат евакуирани – каза вътрешният министър. На въпрос – правени ли са предписания за пожароопасност на сградата, вътрешният министър каза – нямам такава информация.

11 души са пострадали при инцидента. Петима от тях са настанени в „Пирогов”, посочи вътрешният министър, четирима са в ИСУЛ, двама във ВМА. Критично е състоянието на един от пострадалите. Останалите са леко пострадали, няма опасност за тях, добави Цветлин Йовчев.

Надявам се и при най-тежко пострадалия нещата да се развият така, че да излезе вън от опасност, каза вътрешният министър. Най-тежко пострадалият към момента вероятно е човек, който е бил от персонала. С него към момента не може да се влезе в контакт, поради тежкото му състояние. Водят се процесуално-следствени действия, каза министър Йовчев. Оттук нататък разследващите полицаи ще извършат всичко, което е необходимо, каза вътрешният министър.



По отношение на сградата той посочи - има конструктивни елементи, части, които трябва да бъдат разчистени, за да не породят опасност за преминаващите хора. Това ще бъде извършено утре. До тогава районът ще бъде отцепен. Няма опасност от втори взрив. Взети са абсолютно всички мерки. Продължаваме да работим, каза вътрешният министър в отговор на въпрос на журналисти. 
Повече информация може да има утре сутринта, посочи вътрешният министър.

#София #взрив #център #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници