Й. Фандъкова: Подкрепата на софиянци гарантира, че столицата ще стане по-чист град

Й. Фандъкова: Подкрепата на софиянци гарантира, че столицата ще стане по-чист град
A A+ A++ A

"Виждам проектни инициативи за това как София да стане по-чист град, каквато е нашата голяма амбиция, и когато гражданите подкрепят тази идея, това е гаранция, че ще се случи.", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова на „Ветрове от цветове" - третото издание на фестивала „София диша", предаде „Фокус".

Кметът Фандъкова благодари на екипа на „София диша" и заяви, че трябва да има хора, които да направят всичко това възможно, а общината да ги подкрепя и да стои неотлъчно до тях, а също и да дава възможност на младите хора да се реализират.

„От това по-добро няма и аз мисля, че това е в унисон с желанието ни София да бъде Европейска столица на културата през 2019 година. Аз лично си я представят така с много млади хора по улиците, а и не само млади – и по-възрастни, които да участват активно в процесите, свързани с изкуство и култура и по този начин да променим града си към по-добро.

На въпрос защо е важно гражданите да се включат в такива инициативи като „София диша", Фандъкова заяви, че София е столица на държава- член на Европейския съюз и за щастие София се възползва изцяло от европейските облаги, за да бъдем активни.

„Изключително важна е активността на гражданите на европейско ниво. Сега е моментът да защитим всички възможни европейски програми", добави Фандъкова. По думите й, София е много жив град през лятото. Вече 4 година е така през месец август. Разбира се на различни места в София - миналата седмица на ул. „Ангел Кънчев", тази на ул. „Пиротска", следващата на бул. „Витоша". Най-важното е, че има млади хора, които да правят това.

#Йорданка Фандъкова #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници