Активистки на "Фемен" били бити от специалните части в Украйна

Активистки на "Фемен" били бити от специалните части в Украйна
A A+ A++ A

ъководителката на украинското феминистко движение "Фемен", известно с протестите с голи гърди на своите активистки, съобщи, че самата тя, още една активистка и политическият консултант на движението са били бити от специалните части в Одеса.Анна Гуцол уточни, че тя, друга ръководителка на "Фемен" - Александра Шевченко, и Виктор Свяцки - политически консултант на организацията, били бити на излизане от апартамент в южния украински град, съобщи bTV.

Движението публикува снимка на Свяцки със стичаща се кръв по челото и бузите, седнал в задната част на линейка до Гуцол след нападението - петото срещу "Фемен" за последните месеци.

Организацията поиска от украинския вътрешен министър Виталий Захарченко да осигури телохранители на нейните активисти. Движението обвинява украинските власти, че са разпоредили нападенията напоследък, за да накарат феминистките да се откажат от акциите си.

Репресиите срещу "Фемен" продължават. Те правят всичко възможно да прогонят движението от Украйна, заяви Гуцол. Говорител на одеската полиция каза за АФП, че полицията е започнала следствие "за леки телесни повреди".

#"Фемен"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници