Бойко Борисов: Управляващите само ми откриват магистралите

Бойко Борисов: Управляващите само ми откриват магистралите
A A+ A++ A

"Ако сега има предсрочни избори, резултатите биха били различни. Те (управляващите) прекрасно го съзнават и затова са се вкопчили в кокала и говорят от сутрин до вечер глупости и измищльотини", каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в добричкото село Църква, предаде „Фокус" – Варна.

„Те само ми откриват магистралите и следите ги правят толкова трайни, че всеки ден хората ги виждат", каза Бойко Борисов.

По думите му - това как хората го посрещат, без режисура, е показателно за отношението им към партията и нейните фигури. Това, което си правиме сами, никой не може да ни го направи, припомни Борисов народната поговорка. Борисов посочи, че трябва да се мисли за България като за нашата държава. Той даде за пример подаването на оставката от предходното правителство в ситуация на гражданско напрежение по темата за цената на тока, когато управляващите са били наясно със състоянието на енергетиката и че е било трудно за обяснение на хората свалянето на цената на тока без да не бъде фалирана НЕК.

„Сега тези (правителството) виждат, че фалират държавата, виждат, че безработицата расте, виждат, че вкарват вече за трети-четвърти месец управление държавата в рецесия, когато ЕС излиза от рецесия. Самите те казват, че инвеститорите бягали. Те няма как да идват в столица, която е блокирана всяка вечер", коментира Бойко Борисов. Според него нормално е било веднага да бъдат проведени предсрочни избори, „защото те нямат моралното право да съдят и да правят тази чистка на хората, защото те не са първа политическа сила", каза Борисов. Той допълни, че ГЕРБ е първата политическа сила и народът е избрал него за пръв, „а не третата политическа сила да прави кадрови промени".

Според председателя на ПП ГЕРБ, ако сега има предсрочни избори, и българските граждани знаят, че "Атака" ще подкрепя БСП и ДПС, „знаете ли кога щяха да гласуват за "Атака", попита Бойко Борисов.

„Знаете ли кога от ДПС ще им позволят да правят коалиция с "Атака"? Знаете ли кога самите от БСП ще оставят да им кадруват от ДПС в партията и да не знаят колко човека са назначили?".

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници