“София диша” на “Пиротска

“София диша” на “Пиротска
Визуалните изкуства ще преобразят улица "Пиротска" тази неделя.
A A+ A++ A

Визуалните изкуства ще преобразят улица "Пиротска" тази неделя между 16 и 22 ч., по време на третото събитие от мултижанровия фестивал "София диша" през август, съобщиха организаторите, предаде БГНЕС.

"Ветрове от цветове" ще задухат в посока улица "Пиротска". Улицата ще приюти визуалните артисти, които ще представят личните си проекти от сферата на изобразително изкуство, графика и анимация, дизайн, фотография, стрийт-арт и инсталации. Ще може да бъде видян уникалният дървен велосипед, творение на Георги Байлов. Сред тематичните проекти се открояват този на Калина Христова - MAKE A CHANGE/VOTE///ГЛАСУВАЙ ЗА ПРОМЯНАТА, която ще симулира провеждане на избори, но визуални, представяйки комуникативен дизайн и илюстрация.

От Сдружение на младите психолози в България - "4-ти април" представят интересна и интерактивна програма, която включва различни демонстративни игри с посетителите на фестивала, уъркшопи и презентация относно сетивата и начина, по който човешкият мозък обработва информацията.

Анимационна магия е проектът, с който “Компот Колектив” ще се представи на феста тази неделя. Всеки, който се интересува, ще получи тяхното съдействие и ще може да създаде своя кратка анимация. Организират се също и прожекции, базар с авторски продукти и представяне на творческата платформа "Компот Колектив".

Последното събитие от програмата на СОФИЯ ДИША 2013 предстои на 25 август, следващата неделя, когато на пешеходната част на бул. Витоша ще се проведе "Песента на танца".

#София #платформа #избори #програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници