Меглена Кунева: Управляващите показаха, че властта им е калкулация на личните им интереси

Меглена Кунева: Управляващите показаха, че властта им е калкулация на личните им интереси
Дори един дебат по същество за бюджета не могат да проведат. И за тях няма притеснение, че са пред очите на целия народ, коментира Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днес отново стана очевидно, че властта, която упражяват управляващите, не е от името и заради народа, а е калкулация на личните им интереси. В паника за политическото си оцеляване са, изгледът за промяна на политическата система ги ужасява, заяви лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, предаде БГНЕС.

Коментарът е по повод събитията в центъра на София и дебата в парламента по бюджета.

"Срамота е да отклоняват вниманието на обществото от същностния разговор за смяната на политическатата система, като насъскват хората едни срещу други. Срамота е да да не могат да поемат отговорност за грешките си. Срамота е да предизвикват противопоставяне на хората, за да запазят остатъците от една напълно делигитимирана власт. Партийните лидери на управляващите тежко подвеждат избирателите си. Днес те показват белезите на истинска тоталитарна власт – нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили", каза още Кунева.

Тя направи връзка с безпрецедентно ниското доверие в парламента.

"Дори един дебат по същество за бюджета не могат да проведат. И за тях няма притеснение, че са пред очите на целия народ", коментира Кунева.

Според  нея в протестите се намесили кукловодите, които се опитват да нанесат рана на гражданската тъкан на протеста.

"Но държавата така няма да се промени и гражданите трябва да са бдителни. Кукловодите сега са в стихията си, олигархията днес показва част от това, на което е способна", бе категорична Меглена Кунева.

#"Движение България на гражданите" #Меглена Кунева #Кунева #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници