АПИ: Движението по пътен възел „Яна” ще бъде пуснато на 19 август

АПИ: Движението по пътен възел „Яна” ще бъде пуснато на 19 август
A A+ A++ A

Комисия за Акт 15 на агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) работи за приемане на директното трасе от „Връзката на автомагистрала „Хемус“ със СОП – п.в. „Яна“. Движението по новия автомагистрален участък ще бъде пуснато на 19 август, съобщиха от пресцентъра на агенция „Пътна инфраструктура”, предаде агенция "Фокус".

Строителните работи на директното трасе завършиха и комисия, назначена със заповед на инж. Илиана Захариева, ще работи до 19 август за приемането на строителния обект и готовността му за въвеждане във временна експлоатация по време на строителството на обекта. Целта е движението по новия автомагистрален участък да бъде пуснато в понеделник – 19 август, веднага след подписването на Акт 15.

Строителят довършва подравняване на откосите на насипите и бележки по хоризонталната маркировка, почиства се пътното платно, за да се гарантира безопасността на движението. Комисията ще продължи да работи и през почивните дни както на обекта, така и в АПИ за обработка на големия обем документи за издаването на Акт 15.

Общата дължина на директното трасе е 8,46 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007 - 2013 г.

#АПИ #понеделник #пускане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай