Чобанов: Няма инвестиции, защото няма бизнес среда

Чобанов: Няма инвестиции, защото няма бизнес среда
A A+ A++ A

„Основният проблем е, че няма инвестиции, тъй като няма бизнес среда". Това заяви финансовият министър Петър Чобанов на брифинг след отхвърлянето на ветото на президента върху актуализацията на Бюджет 2013. Той обясни, че обикновеният българин живее в ситуация на стагнация и много близка рецесия.

„За някои от хората рецесията вече е настъпила, особено за тези, които вече загубиха работните си места", допълни министърът, цитиран от Стандартнюз.

Чобанов обясни, че бизнес средата е разрушена неколкократно и затова липсват инвестиции. „Въпросът е по-бързо да възстановим бизнес средата, за да може да се създават работни места и първоначално част от безработните да успеят да намерят своята реализация", уточни министърът.

„На срещата домакин беше президентът и ако беше решил, щеше да даде прессъобщение от срещата. Срещата беше на четири очи и за мен основният фокус на разговора беше актуализацията на бюджета", каза финансовият министър по повод срещата му с президента Росен Плевнелиев.

На питане ще покаже ли списък на хора, които имат сделки с офшорни фирми, Чобанов каза следното: „Не бих могъл да знам кога би могло да се получи тази информация. Тя минава през НАП, до която теоретично бих могъл да имам достъп, а нямам достъп, тъй като представлява данъчна тайна. Там информация за плащане на данъци и т.н. има, но тя е данъчна тайна и дори аз не съм я виждал".

Доста развинтена фантазия. Така финансист №1 определи тезата, че страната ни върви по гръцкия сценарий.

#Чобанов #министър #инвестиции #бизнес среда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници