Фандъкова призовава протестиращите за спокойствие

Фандъкова призовава протестиращите за спокойствие
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"Призовавам всички протестиращи в момента в столицата да запазят спокойствие, за да не се допуснат сблъсъци и насилие в тази очевидно сложна ситуация", заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде Фокус.

Кметът се обърна и към останалите граждани, като ги посъветва да търсят алтернативни маршрути и по възможност да не минават през централната градска част.

„В момента всички действия са от страна на органите на реда и са по Закона за МВР, като те са длъжни да осигурят реда в града. Поискала съм това и от главния секретар на МВР", обясни Фандъкова. Тя заяви, че главният приоритет е да не се допуснат сблъсъци и насилие, като в същото време трябва да се осигури нормалното движение в града.

„Поисках също да няма паркиране на автобуси на бул. „Княз Александър Дондуков", защото мястото е ограничено и след като движението по бул. „Цар Освободител" е спряно, хората няма да имат алтернатива. В момента автобуси се паркират на бул. „Тодор Александров" в посока Люлин и на паркинга пред Националния стадион „Васил Левски". Поискала съм от полицията да не се разрешават паркиране на автобуси на други места, за да не се блокира движението в града", отбеляза още кметът на Столична община.

#Йорданка Фандъкова #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници