Взрив в Бейрут взе 20 жертви, десетки са ранени

Взрив в Бейрут взе 20 жертви, десетки са ранени
A A+ A++ A

Взрив на кола бомба в ливанската столица Бейрут взе най-малко 20 жертви, десетки са ранени, предаде агенция Фокус. С кола бомба е било атакувано укрепление на ливанското шиитско движение “Хизбулла” в бейрутския квартал Дахие.

“По първоначални данни, телата на 10 души са отведени в болница “Сахел”, както и 42-ма ранени, докато четири тела и 100 ранени са отведени в болницата “Расул ал Аазам”, съобщи ливанската информационна агенция NNA, като допълни, че други 50 души са хоспитализирани в други болници в града.

Отговорността за взрива пое неизвестната до момента сунитска групировка „Бригади на Айша”. Групировката твърди, че цел на атентата е било движението „Хизбулла”. Взривът в шиитския район на ливанската столица е бил предизвикан от задействането от терорист-самоубиец на поставено в автомобил взривно устройство.

Ливанският вътрешен министър Марван Шарбел каза в телевизионно интервю, че е възможно взривът в Бейрут да е израелско отмъщение за операцията, приписвана на „Хизбулла”, на границата с Израел миналата седмица. Тогава четирима израелски войници бяха ранени при нападението, предаде ”Йедиот Ахронот”. 

Междувременно сирийският министър на пропагандата Амран Зуби осъди взрива в бейрутския квартал Дахие. По думите му, това е „страхлива постъпка, директно обслужваща израелския враг и държавите, поставили се под негово командване”.

#Бейрут #Хизбулла #атентат #кола бомба #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници