Хасан Адемов: Можем да усвоим 100 млн. евро за младежка заетост

Хасан Адемов: Можем да усвоим 100 млн. евро за младежка заетост
Министър Адемов посочи, че идеята на инициативата е всеки млад човек на възраст между 15 и 24 години да бъде включен в заетост или обучение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България може да усвои около 100 млн. евро чрез финансиране по европейската инициатива „Гаранция за младежта”, заяви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов в интервю за агенция "Фокус".

Министър Адемов посочи, че идеята на инициативата е всеки млад човек на възраст между 15 и 24 години да бъде включен в заетост или обучение до 4 месеца след завършване на образованието си.

„За по-доброто усвояване на тези средства ще бъде създаден Национален план за изпълнение на „Гаранция на младежта”. Проведохме и работни срещи с младежки организации, за да се запознаем и с техните идеи. Те предложиха съчетаването на обучението с придобиването на практически опит. Проявяват също така засилен интерес към възможностите за стартиране на собствен бизнес. В работата на МТСП с младежите ще се акцентира и върху засилването на информираността относно възможностите за заетост, за да достигнем до максимално голям кръг от младежи”, обясни Адемов.

#Хасан Адемов #Адемов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници