Стоянович: Не сме чули от президента какво е говорено с колегите от Турция

Стоянович: Не сме чули от президента какво е говорено с колегите от Турция
Министърът на културата Петър Стоянович упрекна президента, че не е дал достатъчно информация дали Турция наистина има претенции за собственост към имоти в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на културата Петър Стоянович упрекна президента, че не е дал достатъчно информация дали Турция наистина има претенции за собственост към имоти в България.

"Това е породено от факта, че българската държава няма яснота какво точно е говорено и тъй като досега поне не сме чули от президента Плевнелиев, който е единственият присъствал там от българска страна, какво точно е говорено с колегите от Турция", коментира Стоянович пред БНР.

Повод за коментара е извикването на посланика на Турция във Външно министерство след неофициалния разговор на президента Росен Плевнелиев с турския вицепремиер Бекир Боздаг.

"Логично е външно министерство да извика съответния посланик, който да ни информира за какво става въпрос. Мисля, че това е единствената възможност да получим тази информация. За жалост, за пореден път трябва да кажа, че тя следваше да бъде дадена и на вас като медии, и на нас като представители на изпълнителната власт, не от кого да е, а от самия български държавен глава. За мое учудване и това не се случи", каза Стоянович.

#Петър Стоянович #Плевнелиев #Стоянович #Турция #Външно министерство #Росен Плевнелиев #Бекир Боздаг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници