ЕНП натискала Борисов да стане почетен лидер на ГЕРБ

ЕНП натискала Борисов да стане почетен лидер на ГЕРБ
Бойко Борисов да стане почетен председател на ГЕРБ и да отстъпи мястото си на одобряван политик от партията си. За такъв вариант намекнали от Европейската народна партия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бойко Борисов да стане почетен председател на ГЕРБ и да отстъпи мястото си на одобряван политик от партията си. За такъв вариант намекнали от Европейската народна партия, твърдят запознати, съобщава "24 часа".

ЕНП предлагала ГЕРБ да оглави личност, чието име не е замесено в скандали, като например Томислав Дончев, който е уважаван и навън, и сред колегите си от другите формации в център-дясно.

Това щял да е стратегически ход, който да разчисти пътя пред единните действия на ГЕРБ и Реформаторския блок, част от партиите в който са също членове на ЕНП. В момента това е ДСБ, но след очакваното разширение на блока към него вероятно ще се присъединят СДС и БЗНС - още две сестрински партии на ГЕРБ в ЕНП.

Лидерите на ДСБ и СДС вече дадоха да се разбере, че са против единение с Бойко Борисов, който носел негативи от управлението си, а освен това не отговарял на профила и философията на новия десен блок.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Европейската народна партия #ЕНП #Реформаторския блок #ДСБ #Томислав Дончев #СДС #БЗНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници