Меглена Плугчиева: Има подозрение и скептицизъм спрямо България след протестите

Меглена Плугчиева: Има подозрение и скептицизъм спрямо България след протестите
Фокусът е върху недостатъците, а европейската практика е точно обратната – търсене на консенсус, доверие, последователност и приемственост, коментира Плугчиева. Снимка: klassa.bg
A A+ A++ A

 

Усеща се подозрение и скептицизъм спрямо България в резултат на протестите през последните месеци. Всякакви признаци или симптоми на нестабилност създават подозрение и изчакване от страна на инвеститорите“, заяви пред ТВ7 българският посланик в Швейцария Меглена Плугчиева, предава „Фокус“.

Според нея, в България не се прави разграничение между постиженията и грешките на политическите партии и това е голям минус, тъй като не се поставя националния интерес над партийния.

Фокусът е върху недостатъците, а европейската практика е точно обратната – търсене на консенсус, доверие, последователност и приемственост, коментира Плугчиева.

„Стараем се да променяме този имидж към положителен и затова сега сме се ангажирали с една сериозна кампания в областта „Туризъм”. Ние имаме какво да покажем не само на Швейцария, но и на цяла Европа и трябва да съумеем да развиваме силните си страни, които са страшно много”, заяви Плугчиева.

#Меглена Плугчиева #България #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници