Миков: Няма нужда от извънреден парламентарен контрол за сделката с печатницата на БНБ

Миков: Няма нужда от извънреден парламентарен контрол за сделката с печатницата на БНБ
„Наближава редовната есенна сесия, тогава ще имат възможност народните представители да реализират и парламентарен контрол, включително и по отношение на такъв тип въпроси“, каза още той. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не виждам нужда от парламентарен контрол в извънреден порядък заради сделката за Печатницата на БНБ“, заяви пред БНР председателят на Народното събрание Михаил Миков, предава „Фокус“.

Според него може би е добре колегите му, които искат в дневния ред да се включи и въпросът за сделката, да посетят банката и да видят за какво точно става дума.

Аз лично в детайли не съм запознат, най-бегла оценка за тази сделка, за това действие от страна на ръководството на Българската народна банка, може би ми трябва повече информация. Но едва ли в рамките на парламентарния контрол това трябва да се случи и в този извънреден порядък, и то, когато трябва да се решава въпросът за държавния бюджет, ще се намерят колеги, които видят една, две или още три различни други точки, които според тях трябва да бъдат включени в дневния ред”, каза Миков.

Наближава редовната есенна сесия, тогава ще имат възможност народните представители да реализират и парламентарен контрол, включително и по отношение на такъв тип въпроси“, каза още той.

#Михаил Миков #печатница #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници