Михаил Миков: ГЕРБ и президентът развалиха почивката на депутатите

Михаил Миков: ГЕРБ и президентът развалиха почивката на депутатите
Миков коментира, че не вижда нужда от извънреден парламентарен контрол и изслушване на Иван Искров относно сделката за печатницата на БНБ. Снимка: petel.bg
A A+ A++ A

Очевидно ГЕРБ иска да създават проблеми на колегите си народни представители, а не истински, съдържателно и политически да разгледат Закона за изменение и допълнение на държавния бюджет, защото те всъщност заедно с президента постигнаха целта си – спряха закона, заяви пред БНР председателят на парламента Михаил Миков.

"От тук нататък възниква въпросът дали те не злоупотребяват с право в момента. ГЕРБ и президентът блокираха закона и от тук насетне искането за неговото ново разглеждане е твърде лицемерно с едничката цел да развалят почивката на останалите народни представители', смята Миков.

"Големият въпрос е друг – трябва ли да бъде дадена подкрепа на политиката на правителството, защото това е последният бюджет "Дянков", който се променя. Това е последният бюджет на онзи финансист "маг" Дянков, както го наричаше Борисов. Президентът е изкушен да показва едва ли не подкрепата на гласове от "Атака", да й се слага политически етикети "коалиция", смята още Михаил Миков.

Миков коментира, че не вижда нужда от извънреден парламентарен контрол и изслушване на Иван Искров относно сделката за печатницата на БНБ и дали трябва да бъде разгледана в Народното събрание преди финализирането й. Трябва повече информация, но едва ли в рамките на парламентарния контрол това трябва да се случва, особено когато предстои гласуването на държавния бюджет, каза Миков.

Той уточни, че подобен тип въпроси ще могат да се разгледат в рамките на редовната есенна сесия, която наближава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници