България и Алжир сключват спогодба за търговско корабоплаване

България и Алжир сключват спогодба за търговско корабоплаване
Селлал и Московски при подписването на Спогодба за морско търговско корабоплаване. Снимка: МТИТС
A A+ A++ A

Спогодба за морско търговско корабоплаване подписаха във вторник министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България Ивайло Московски и министърът на водните ресурси на Алжир Абделмалек Селлал.

Според транспортното министерство документът има за цел да насърчи сътрудничеството в областта на морския транспорт между България и Алжир.

Той урежда въпросите на взаимното признаване на корабните документи, удостоверенията за самоличност на моряците (моряшки паспорти), разрешения за слизане на брега на членовете на екипажите, оказване на съдействие при бедствия.

Спогодбата отговаря на международните стандарти и създава предпоставки за подобряване на икономическите и експлоатационните условия на работа на корабите, безопасността и сигурността на корабоплаването и защитата на морската среда, уточниха от Министерството на транспорта.

Министър Абделмалек Селлал е на посещение в България за провеждането на Деветнадесетата сесия на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество (30 октомври – 3 ноември 2011 г., София).

#Абделмалек Селлал #Алжир #търговско корабоплаване #икономическо споразумение #Ивайло Московски #МТИТС #Министерство на транспорта #Министър на транспорта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници