Вигенин: Подкрепяме европейската интеграция на Босна и Херцеговина

Вигенин:  Подкрепяме европейската интеграция на Босна и Херцеговина
Министър Вигенин подчерта, че България подкрепя усилията на Босна и Херцеговина за европейската интеграция, но са необходими конкретни резултати. Снимка: www.karieravbulgaria.com
A A+ A++ A

"Основен фокус на външната политика на България са отношенията с държавите от Югоизточна Европа. Страната ни е готова да споделя опит, както и да работи с другите страни-членки за развитието, напредъка и просперитета на региона и неговата европейска перспектива“, заяви външният министър Кристиан Вигенин на среща днес с председателя на парламента на Република Сръбска, Игор Радойчич, който е на посещение у нас, съобщиха от МВнР.

"България подкрепя усилията на Босна и Херцеговина за европейската интеграция, но са необходими конкретни резултати. Очакваме властите в страната на всички нива да покажат политическа воля за постигане на консенсус и решаване на въпросите от европейския дневен ред", допълни Вигенин.

Игор Радойчич отбеляза активността на Република Сръбска по посока на европейската интеграция на страната и нейното желание за реален и скорошен напредък. Той подчерта важността на конституционните промени и изграждането на "координационен механизъм".

Вигенин и Радойчич се обединиха около мнението за важното значение на активното регионално сътрудничество и нуждата от засилване на икономическите контакти.

#мнението #механизъм #дневен ред #Кристиан Вигенин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници