Километрични опашки от камиони на "Лесово" и "Капитан Андреево"

Километрични опашки от камиони на "Лесово" и "Капитан Андреево"
Част от ТИР-овете се пренасочват към другия граничен пункт Хамзабери-Лесово, където също има опашка. Турските шофьори протестират, надувайки клаксоните.
A A+ A++ A

Преминаването през граничния пункт „Лесово“ е затруднено, като и от двете страни на българо-турската граница са се образували колони от чакащи тирове, предава БГНЕС.

Опашката от чакащи камиони в Турция е над 3 км.

От българска страна няма проблем с обработката на документите на преминаващите тежкотоварни камиони, но на турския пункт преминаването става изключително бавно.

Вероятната причина за струпването на ТИР-ове от турска страна е заради няколкото почивни дни в южната ни съседка. Очаква се до довечера трафикът да се нормализира.

По-рано шофьор на товарен автомобил съобщи, че е чакал повече от 30 часа, преди да успее да премине границата.

Българската система за пропускане на превозвачите работи нормално, обясниха от агенция "Митници", а от "Гранична полиция" потвърдиха, че има проблем, но отбелязаха, че той е на влизане в България от страна на турските власти.

За опашка от ТИР-ове на граничен пункт "Капъкуле" съобщиха и от турската страна.

Над 200 ТИР-а са образували 5 километрова колона и чакат да влязат в България.

Задръстването е поради забавяне в работата на българския граничен пункт Капитан-Андреево, където се извършва генерална реконструкция и разширяване на митническия плац.

Поради невъзможността да приема повече товарни коли, те са принудени да изчакват на турската митница, която се е задръстила.

Част от ТИР-овете се пренасочват към другия граничен пункт Хамзабери-Лесово, където също има опашка. Турските шофьори протестират, надувайки клаксоните.

Сезонът на пътуванията на турските граждани от европейските държави, чиито маршрут минава главно през България, са причина за допълнителните натоварвания на граничните пунктове.

#Лесово #Капитан Андреево #камиони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници