Меглена Кунева: ГЕРБ да покажат, че са нещо различно от БСП, ДПС и "Атака"

Меглена Кунева: ГЕРБ да покажат, че са нещо различно от БСП, ДПС и "Атака"
Според Кунева, пораженията, които е нанесло управлението на бившия премиер Бойко Борисов върху гражданското общество, били очевидни още през февруари за всички. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Движение България на гражданите" не се занимава с механично събиране на проценти, заяви лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева по повод изявление на председателя на ГЕРБ отправено към партиите в Реформаторския блок, предаде БГНЕС.

"В последните 2 месеца след изборите имаме над 1000 нови членове. Очевидно политиката ни за изграждане на модел на обществен живот без задкулисни договорки и основан единствено на честност дава резултат. В "България на гражданите" сме хора с десни и дясно-центристки убеждения, които вярваме, че партиите трябва да отстъпят крачка назад, за да оставят място на гражданското общество", коментира Кунева.

Според нея, пораженията, които е нанесло управлението на бившия премиер Бойко Борисов върху гражданското общество, били очевидни още през февруари за всички.

"Такова е убеждението и на другите партии в Реформаторския блок. Дано за председателя на ГЕРБ да стане ясно, че в реформаторското обединение сме събрани партии, които вярват в общи идеали и имат общи ценности, а не са заедно за механично сливане на проценти и за участие във властта на всяка цена. Впрочем, участник във властта в момента е ГЕРБ с голяма парламентарна група. В битността им на управляващи ние нямахме никакви допирни точки с тях. В сегашната им роля на парламентарна партия – също, защото те трябваше да имат функцията на силна и национално отговорна парламентарна опозция, но абдикираха. Ръководството на ГЕРБ има да извърви дълъг път на промяна, за да покажат, че са нещо различно от БСП, ДПС и "Атака", каза още тя.

 

#БСП #ДПС #"Атака" #ГЕРБ #реформаторски блок #Меглена Кунева #Кунева #"България на гражданите" #"Движение България на гражданите"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници