Кремъл: САЩ не са готови за равнопоставени отношения с Русия

Кремъл: САЩ не са готови за равнопоставени отношения с Русия
Снимка: sou73.bg
A A+ A++ A

Руските власти са разочаровани от решението на администрацията на САЩ за отмяна на планираната за началото на септември среща на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама в Москва. Ситуацията около бившия сътрудник на американските спецслужби Едуард Сноудън е създадена не от Москва, каза пред журналисти помощникът на руския президент Юрий Ушаков, предаде РИА Новости, цитирана от агенция "Фокус".

Изявлението бе направено, след като президентът Барак Обама отмени срещата в Москва с президента Владимир Путин, с което дава сигнал за недоволството на Вашингтон от случая с Едуард Сноудън.

Съединените щати посочват, че срещата в Москва се отменя поради „липсата на напредък” по различни проблеми и „разочарованието” от даденото убежище от Русия на Сноудън.

„Ние сме разочаровани от решението на администрацията на САЩ да отмени планираната за началото на септември визита на Обама в Москва. Ясно е, че това решение е свързано със създадена не от нас ситуация със сътрудника на американските спецслужби Сноудън”, каза той.

„Самият проблем подчертава, че САЩ продължават да не са готови да градят отношения с Русия на равна основа. В продължение на много години американците избягваха сключването на двустранно споразумение за екстрадиция, а на нашите искания за предаване на лица, извършили престъпления на територията на Русия, неизменно се отговаряше с отказ, позовавайки се на липсата на такова споразумение”, каза още Ушаков.

#Москва #Русия #САЩ #Владимир Путин #Барак Обама #Обама #Съединените щати #Едуард Сноудън #Джей Карни #Белия дом #Юрий Ушаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници