Джулиан Асандж оптимист за шансовете си на изборите в Австралия

Джулиан Асандж оптимист за шансовете си на изборите в Австралия
Партията “Уикилийкс” обеща да бъде “независим наблюдател на дейността на правителството” по редица въпроси, включително данъчната реформа, предоставянето на политическо убежище и политиката в областта на промените в климата. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Основателят на “Уикилийкс” Джулиан Асандж обяви, че има шанс да спечели място в горната камара на Австралия на изборите през следващия месец, предава АФП, цитира „Фокус“.

Асандж, който заедно с шестима други членове на партията “Уикилийкс” ще участват в националните избори на 7 септември, заяви, че се радва на силна подкрепа.

Той каза пред австралийската телевизия Си Би Ес, че според социологическите проучвания има подкрепата на 25% до 28% от гласоподавателите и на 40% от хората под 30-годишна възраст.

Това е много показателен резултат”, добави той в интервю, проведено в еквадорското посолство в Лондон, където Асандж пребивава вече повече от година.

Партията “Уикилийкс” обеща да бъде “независим наблюдател на дейността на правителството” по редица въпроси, включително данъчната реформа, предоставянето на политическо убежище и политиката в областта на промените в климата.

#Австралия #избори #"Уикилийкс" #Джулиан Асандж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници