Строги мерки за сигурност на мегаделото „Ергенекон” в Турция

Строги мерки за сигурност на мегаделото „Ергенекон” в Турция
A A+ A++ A

Получен е сигнал за заплаха срещу членовете на 13-ти състав на Съда за тежки престъпления, който днес трябва да оповести решенията по мегаделото „Ергенекон”, информира електронното издание на вестник „Милиет”. Това наложи спешното предприемане на допълнителни мерки за сигурност в района на Кампуса на комплекса за изтърпяване на наказания в Силиври, пояснява Фокус.

Като автор на заплахата срещу съдийския състав се визира терористичната организация Революционна народно-освободителна партия/Фронт (DHKP-C). Сигналът за заплаха се потвърждава и от заловените в началото на месеца край бреговете на гръцкия остров Хиос в Егейско море членове на DHKP-C в лодката с оръжие и експлозиви, предназначени за терористични действия в Турция, посочи още вестник „Милиет”. 

На покрива на съдебната зала са разположени снайперисти. Затворени са всички пътища до района още от гишетата на разклоненията от двете магистрали ТЕМ и Е-5. На кръстовището до затвора още от снощи се е събрала група, която пее националния химн и скандира различни антиправителствени лозунги. В района са съсредоточени много водни оръдия, екипи на специалните подвижни полицейски части, противопожарни машини, цистерни с вода, тежки пътни машини, камиони за събиране на отпадъци. Извършва се строг контрол в компютърната система на жълтите журналистически карти на акредитираните да отразяват процеса репортери. В залата се допускат само лица, чиито имена фигурират в изготвения списък. 

Междувременно група протестиращи се приближи опасно близо до бариерата и след предупреждение от жандармерията се оттегли обратно назад в близката нива. Демонстрантите скандират лозунгите „Ще дойде време и от управляващата Партията на справедливостта и развитието (ПСР) ще бъде потърсена сметка” и „Ще разрушим стените на затвора в Силиври”.

#Ергенекон #Турция #дело #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници