Зоран Заев: Трябва да има договор за добросъседство между България и Македония

Зоран Заев: Трябва да има договор за добросъседство между България и Македония
Според Заев правителството на премиера Никола Груевски не е направило нищо за ефективното решаване на проблема за името. Снимка:www.plusinfo.mk
A A+ A++ A

“Трябва да бъде подписан Договорът за добросъседство между България и Македония”, заяви по БНР лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония /СДСМ/ Зоран Заев.

“Всекидневно трябва да надграждаме отношенията ни”, смята Заеви допълва, че за Македония признаването от страна на България, което бе първо в международен план за бившата югославска република през 1991 г., е много важно за гражданите на страната му.

“Договорът за добросъседство между Македония и България трябва да бъде подписан. Историята е тази, която ще ни сплотява и трябва заедно да гледаме напред към бъдещето”, категоричен е Заев и допълва, че всяко инфраструктурно решение, което води до свързването на Македония и България, е много важно и ще допринесе за развитието на транспортните връзки между страните ни.

Според Заев правителството на премиера Никола Груевски не е направило нищо за ефективното решаване на проблема за името, което има Македония с южната си съседка Гърция.

#Зоран Заев #Никола Груевски #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино