Ботев направи 1:1 с Щутгарт

Ботев направи 1:1 с Щутгарт
A A+ A++ A

Ботев Пловдив се представи достойно срещу именития си съперник Щутгарт в първия мач между двата отбора от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион „Лазур“ в Бургас завърши 1:1 и интригата остава за реванша на стадион „Комтех Арена“ в Зоненхоф-Гросашпах, предаде Дарик.

Щутгарт поведе в резултата с гол на Ведад Ибишевич в 67-та минута, а Ботев изравни в 73-та с попадение на Валери Домовчийски.

Щутгарт поведе в резултата в 67-та минута, когато Максим центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Ибишевич отблизо засече топката с глава и я прати под напречната греда на вратата на Стаховяк.

Ботев Пловдив успя да изравни резултата в 73-та минута, когато след силен удар на Ромарио, Улрих не се намеси добре и топката попадна в Домовчийски, който отблизо успя да вкара за 1:1.

Щутгарт можеше да поведе отново в резултата в 74-та минута, когато Траоре центрира в наказателното поле на Ботев, където Максим стреля отблизо, но с крак Стаховяк успя да избие топката в корнер.

В заключителните минути на мача Ботев Пловдив бе по-близо до отбелязването на второ попадение. В 81-та минута Ромарио подаде към Спрокел, който стреля по диагонала, но в страни от левия стълб на вратата на Улрих. Шест минути по-късно Тодор Неделев подаде към Ромарио, който стреля опасно, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на Улрих.

#Ботев #Щутгарт #Лига Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници