Фестивалът „София диша“ спира трафика през уикенда

Фестивалът „София диша“ спира трафика през уикенда
Фестивалът „София диша“ за четвърта година ще провокира артистизма у младите. Снимка: www.livenews.bg
A A+ A++ A

За четвърта поредна година изкуството ще спре автомобилния трафик за фестивала „София диша“.

На 4 август София ще се преобрази с традиционното затваряне на ул. „Иван Шишман“, където фестивалът започва с екотемата „Екоморфози“. От 16.00 до 22.00 ч. ще бъде показано как изкуството и културата се съчетават с екологичния и бионачин на живот в градски условия, съобщи бТВ.

В тематичната инициатива ще се включи и кампанията на Европейската комисия „Експушачите са неудържими“, която ще мотивира младите да откажат цигарите или да продължат да не пушат.

Освен това радиопроектът на БНР „Европа за мен“ ще участва във фестивала, подкрепяйки кандидатурата на София за културна столица през 2019 г.

Фестивалът „София диша“ ще продължи и през следващите недели от август със „Словото зове“ на ул. „Ангел Кънчев“ на 11 август, визуални изкуства с името „Ветрове от цветове“ на ул. „Пиротска“ на 18 август и ще завърши на 25 август с „Песента на танца“ на пешеходната част на бул. „Витоша“.

През септември инициативата ще се пренесе в големите столични квартали, разположени в периферията на града, като „Кварт фест“.

#София диша #БНР #фестивал #Витоша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници