Лидерът на „Ал Кайда“ обвини ръководителя на „Хизбула“, че е агент на Иран

Лидерът на „Ал Кайда“ обвини ръководителя на „Хизбула“, че е агент на Иран
Айман ал Зауахири нападна ръководителя на ливанското шиитско движение „Хизбула“ Хасан Насрала и го окачестви като „изпълнител на иранския проект в Сирия“. Снимка: www.evropea.com
A A+ A++ A

Лидерът на „Ал Кайда“ Айман ал Зауахири нападна ръководителя на ливанското шиитско движение „Хизбула“ Хасан Насрала и го окачестви като „изпълнител на иранския проект в Сирия“, предаде АФП, цитирана от агенция „Фокус“.

„Джихадисткият бунт в Сирия махна маската, зад която Хасан Насрала се криеше толкова дълго“, заяви Зауахири. Според него военната подкрепа на „Хизбула“ към сирийския режим „е разкрила, че Насрала е само един изпълнител на иранския проект, който има за цел да наложи на ислямската нация „Вилаят ал Факих“ чрез убийства, потискане, мъчения, нарушаване на правата и подкрепа на най-корумпирания, най-потисническия и най-престъпния от всички режими“, отбелязва Зауахири.

Лидерът на „Ал Кайда“ обвини САЩ в несправедливо потискане и агресия срещу мюсюлманите, които от 13 години са държани безпричинно в Гуантанамо и второто е „лъжата на Барак Обама за нападенията на шпионските самолети в Пакистан, Афганистан и Йемен“. Зауахири призова „мюсюлманите по целия свят да направят всичко възможно, за да спрат престъпленията на американците и на техните съюзници в Палестина, Ирак, Афганистан, Йемен и Мали.

#Хизбула #Ал Кайда #Хасан Насрала #Айман ал Зауахири

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници