Янаки Стоилов: През есента трябва да се подготвим за нови изпитания

Янаки Стоилов: През есента трябва да се подготвим за нови изпитания
A A+ A++ A

През есента трябва да се подготвим за нови изпитания. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, предаде агенция „Фокус“.

„Причината за недоволството в България и за протестите надхвърлят възможностите на ГЕРБ, без по никакъв начин да подценявам техните усилия. Различните политически и икономически интереси също искат да използват протестите. Основанията за политическата криза в България, както видяхме още от нейното започване и преминаване в остра фаза през февруари, развитието след изборите, са много по-дълбоки“, заяви Стоилов. 

„През есента трябва да се подготвим за нови изпитания, защото, ако сегашните протести са главно политически мотивирани, то следващата вълна може да почива върху икономически и социални претенции, за които има не по-малки основания, отколкото това, което ставаше през последните седмици“, заяви Янаки Стоилов. 

„Оставката не е част от задължителната политическа програма, с която да изпълним желанието и очакванията на определени групи или на Бойко Борисов“, каза още той.

#Янаки Стоилов #протести #Борисов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници