Около 20 души ще бъдат съкратени в здравното ведомство

Около 20 души ще бъдат съкратени в здравното ведомство
Министър Андреева заяви, че спестеният ресурс от промените в по-груби сметки е около 200 хил. лева от фонд „Работна заплата”. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

„Около 20 души ще бъдат съкратени в Министерството на здравеопазването, като някои от тях са оставени на изпитателен срок“, заяви министърът на здравеопазването Таня Андреева, предаде агенция „Фокус“.

„Тези хора не са уволнени, а съкратени“, подчерта Андреева. „Кадровите промени в Министерството на здравеопазването са само с оглед преструктуриране на дейността и малко икономисване на ресурс от фонд „Работна заплата“.

Администрацията в министерството е много раздута“, заяви министърът и допълни, че има изготвен нов устройствен правилник, във връзка с който е съкратена и част от администрацията на министерството.

Андреева каза, че спестеният ресурс от промените в по-груби сметки е около 200 хил. лева от фонд „Работна заплата“, като средствата тази година ще са по-малко, защото остават само няколко месеца до края на годината.

Тя посочи още, че министерството трябва да намери и още 200 хил. лева, които заедно със спестените пари ще отидат за болницата в Карлуково.

#Таня Андреева #съкратени #фонд #пари #правилник #годината

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници