Юрий Асланов: Западни политически кръгове печелят от отпадането на ограниченията за България

Юрий Асланов: Западни политически кръгове печелят от отпадането на ограниченията за България
Според Асланов не е оригинално твърдението в македонските медии, че „повече от 80 хил. българи се готвят да се преселват във Великобритания“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политически кръгове на запад експлоатират датата 1 януари 2014 г. и отпадането на ограниченията на трудовите пазари за български и румънски работници с цел извличане на вътрешни дивиденти, заяви пред „Фокус“ социологът и директор на социологическа агенция „АФИС“ Юрий Асланов.

Асланово направи изявлението по повод интерпретациите в чужди медии на изследването на агенцията за емиграцията.

Според него не е оригинално твърдението в македонските медии, че „повече от 80 хил. българи се готвят да се преселват във Великобритания“.

Преди няколко седмици и британският „Сън“ публикува сходна интерпретация. Няма да коментирам тези произволни тълкувания на данни от наше изследване, които са публикувани, и всеки, който иска да се запознае с истината, може да ги разгледа подробно на нашия сайт“, добави Асланов.

„Кризата в Европа се задълбочава. Прогнозите, че от началото на тази година европейската икономика ще влезе в период на оживление, се оказаха неточни - рецесията продължава, безработицата се увеличава. Много остри са проблемите с бюджетните дефицити и стабилността на банковите системи в няколко големи европейски държави“, коментира социологът.

„На този фон приближаващата дата 1 януари 2014 г., когато трябва да паднат и последните ограничения на трудовия пазар за България и Румъния, започва да се експлоатира от различни политически кръгове на Запад с цел печелене на дивиденти пред вътрешното обществено мнение. Такава е ситуацията не само в Англия, но и в Германия и Франция“, добави Юрий Асланов.

#трудов пазар #ограничение #Юрий Асланов #България #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници