Бърза оставка на правителството ще успокои страната, смята Цветанов

Бърза оставка на правителството ще успокои страната, смята Цветанов
A A+ A++ A

Колкото по-бързо правителството си подаде оставката, ще се успокои страната, ще се успокоят съответните администрации. Това каза пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с протестите и действията на МВР, предаде агенция „Фокус“.

Според Цветанов, ако не се правят ежедневните разходи за полицията във връзка с охраната на протеста, в МВР ще има повече икономии и възможности. „Виждате ежедневно колко полицейски ресурс има в центъра на София и където има протести. Тези полицейски служители са извадени от вътрешността на страната или от кварталите на София, което дава много силен знак за битовата престъпност. Тя рязко се увеличава“, посочи Цветанов. 

„Полицаите трябва да имат възможност и да почиват, защото не могат да бъдат на работа по 24-часа в денонощието и да са на повикване, когато има протести. Затова, колкото по-бързо правителството си подаде оставката, ще се успокои страната, ще се успокоят администрациите и ще бъде съставено правителство, което да даде тласък на ангажираността към приходната част на бюджета“, коментира Цветан Цветанов. 

„В момента администрацията в основните министерства – Министерство на финансите, МВР, не работят по възможния оптимален вариант. С реформите, които се правят в сектора за сигурност с преминаването на ГДБОП към ДАНС беше постигната една-единствена цел – да бъде разбита една структура, която работеше изключително адекватно в борбата срещу тежката трансгранична организирана престъпност, а там се визират бъдещи постъпления в бюджета, когато се правят ДДС схеми и измами. В момента няма тази сплотеност и координираност между институциите МВР, НАП и Агенция „Митници“, защото няма политическа воля. Хората искат оставка и това е най-правилният изход, за да може да има повече приходи в държавата и да има адекватна политика“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

#правителство #оставка #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници