"Кикер": "Ботев" е българската "Барселона"

"Кикер": "Ботев" е българската "Барселона"
A A+ A++ A

Най-авторитетното немско спортно издание „Кикер" даде висока оценка за "Ботев" (Пловдив) в материала си за предстоящия съперник на "Щутгарт" в Лига Европа. От изданието определиха „канарчетата" като българската "Барселона" заради начина, по който играе и заради своя треньор Станимир Стоилов, който е почитател на стила на игра на каталунците, пише Gong.

От „Кикер" определят Стоилов като специалист в евротурнирите като припомнят успехите му с "Левски" – класиране в Шампионската лига и 1/4-финал за Купата на УЕФА.

Припомня се, че Стоилов е карал стаж в "Барселона" по времето на Франк Рийкард и залага на копие на стила на испанския гранд. Дали обаче това ще е достатъчно срещу "Щутгарт"? Според президента на "Черноморец" Митко Събев, който дава интервю за „Кикер", отговорът е да.

"Ботев" ще приеме "Щутгарт" именно на стадиона на "Черноморец" - „Лазур", а Събев се радва, че ще се срещне отново с бившия спортен директор на отбора Фреди Бобич. „"Щутгарт" на Фреди ще загуби тук", смята Събев.

От „Кикер" разказват и за старта на сезона на "Ботев": „Българите стартираха много силно в сезона. След втория кръг са начело на класирането с две победи. През уикенда отборът загря добре със 7:1 срещу "Пирин" (Гоце Делчев). В центъра на вниманието е един играч, който познаваме и тук: Валери Домовчийски. Бившият играч на "Херта" и "Дуисбург" се погрижи не само за първия гол на Пловдив, а и си вкара автогол за единствения гол на гостите."

#"Ботев" (Пловдив) #"Щутгарт" #"Барселона"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници