Плевнелиев: Склонен съм да наложа вето върху актуализацията на бюджета, но ще изчакам дебатите

Плевнелиев: Склонен съм да наложа вето върху актуализацията на бюджета, но ще изчакам дебатите
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"Склонен съм да наложа вето върху актуализацията на бюджета, но ще изчакам дебатите.", заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за БТВ, предаде Фокус.

„Надявам се да има промяна. Ако не, тогава ще консолидирам позицията си. Склонен съм да наложа вето, но ще изчакам дебатите", заяви президентът.

„Президентът е длъжен да стои над ваканциите на депутатите и над ежедневното отиграване на ситуациите, защото някой трябва да направи нещо. Това е може би най-важният закон в държавата. Има много въпроси по същество, на които трябва да бъде отговорено", заяви Росен Плевнелиев по повод предстоящата ваканция на депутатите.

На въпрос дали ще се яви в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, както е призовал председателят на Атака Волен Сидеров, Плевнелиев каза: „Категорично не, защото всеки, който дори и малко се е докоснал до Конституцията, знае много добре, че духът на Конституцията и правилата, разписани в нашата Конституцията, казват взаимен баланс на властите, а не една власт, която да властва над останалите. Аз се питам ако в същата тази комисия се получи сигнал срещу главния прокурор или председателя на Върховния административен съд или на Върховния касационен съд, какво – ще го извикат на разпит там? Много пъти съм заявявал, че ще способствам за разкритието на истината пред всеки компетентен орган, който е натоварен с това по закон и по Конституция, но няма да участвам в партизански битки и политическо заиграване, просто да използваме на ръба на закона и Конституцията единствено и само с политически цели".

#Росен Плевнелиев #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници