Кметът на Русе: Няма пострадали в бурята

Кметът на Русе: Няма пострадали в бурята
„Валеше проливен дъжд в продължение на около час и половина. Това създаде много сериозни проблеми и задържане на големи количества вода по основни пътни артерии”, посочи Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Няма пострадали хора при бурята в Русе“, съобщи кметът на Община Русе, Пламен Стоилов, предава „Фокус“.

„Оценяваме щетите. Това е една от най-сериозните бури, които сме имали през последните години, придружена с много сериозно количество дъжд и град”, обясни Стоилов.

Градушката е създала проблеми, защото е свалила доста листа, каза кметът на община Русе.

„Валеше проливен дъжд в продължение на около час и половина. Това създаде много сериозни проблеми и задържане на големи количества вода по основни пътни артерии”, посочи Стоилов.

„Поради това, че изпълнителят по проекта по ИСПА не си е свършил работата по единия от лотовете, не сме превключили отока на повърхностни води от основния колектор Център към Дружба и Чародейка, както трябваше да бъде. В момента се извършва гаранционен ремонт, основният колектор се напълни и това доведе до около метър вода в района на моста на бул. „Христо Ботев”, където е детелината“, обясни Стоилов.

„Това създаде проблеми в ЖП моста на бул. „Липник”, както и в района на ЖП моста на Товарна гара, след кръговото”, добави кметът на Русе.

#Русе #буря #Пламен Стоилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници