Бурята "Федра" приближава Балканите

Бурята "Федра" приближава Балканите

canva

A A+ A++ A

Силен средиземноморски циклон ще определя облачното и дъждовно време на целия Балкански полуостров на 4-ти и 5-ти март, сочат новите данни, предоставени от Meteo Balkans.

Бурята „Федра“ и през следващите 24 часа ще се засили и ще определя дъждовното време над Йонийско море и Гърция.

Влошаване на времето над южната ни съседка ще настъпи още в понеделник (04.03). Очакваме гръмотевични бури по крайбрежната ивица на Адриатическо и Йонийско море, полуостров Пелопонес, както и над Албания. Валежите ще са съпроводени от силни ветрове, проливни валежи и градушки. Валежите до вечерта ще обхванат почти целия полуостров, а през нощта срещу 5-ти март и нашата страна. Пътувайте при крайна необходимост!

Времето в България:

През нощта срещу вторник (05.03.), от югозапад на североизток облачността ще започне да се увеличава и в Западна и Южна България ще започнат нови валежи от дъжд. През деня във вторник валежите ще обхванат цялата страна, като в планинските райони те ще преминат в сняг. Синоптичната обстановка до края на деня в вторник и през нощта срещу сряда в цялата страна ще се влошава. Валежите ще са придружени от силни пориви на вятъра, а с понижението на температурите до вечерта по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг.

#буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници