Петър Паунов: Кюстендил не е „междинна територия”, а хилядолетен български град

Петър Паунов: Кюстендил не е „междинна територия”, а хилядолетен български град
Петър Паунов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изненадан съм от определението за Кюстендил като „междинна територия“ от депутата от Коалиция за България Румен Йончев в телевизионно интервю тази сутрин, каза пред агенция „Фокус“ кметът на Община Кюстендил Петър Паунов по повод интервюто на Румен Йончев и Ангел Джамбазки за българската политика към Македония.

„Доста изненадан съм от подобно определение. Чувствам се като кмет на хилядолетен български град, който е градил своята история с трудолюбието си. Нека да не забравяме, че това е градът, който оставя ярка следа и в националната история, самият той е бил център на четническото движение, което е свързано с освобождението на целия Югозападен регион. И не може по подобен начин да се отнася човек към Кюстендил“, коментира Петър Паунов. 

По думите му кюстендилци, като всички българи, имат своите актуални теми и проблеми, от които се вълнуват: „Двете джамии в последно време са предмет на претенции на мюсюлманското вероизповедание, но ние вече сме отправили ясно своя знак. И като гражданин, и като администрация смятам, че няма да има корекции в историята на Кюстендил и по този начин да бъдат подменени усилията на нашите предци. Ясно заявихме позицията си по готвените промени в Закона за вероизповеданията, така че нека да не се заблуждава тезит, които посегнаха на хляба на хората, че ще им се размине, когато посегнат на вярата“, каза Петър Паунов.

#Петър Паунов #Кюстендил #БСП #депутат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници